Termin 4 GNM Fråga 724
Vad är steatorré?
Steatorrén är ofta mycket lös i konsistensen och beror på maldigestion (dysfunktionell bearbetning eller enzymfunktion) eller malabsorption (minskat upptag) av fett i födan.
Den fettrika avföringen tenderar att vara ljus/ljusgul, flottig och flyta på ytan.
0%
0 av 192 rätt besvarade frågor
Välj vilket tema du vill öva på:
Alla teman
Endokrin-Reproduktion-Livscykeln
Gastro-Nutrition-Metabolism
Immun-Barriär-Infektion
Öva inför T4-tentan - Egenskrivna frågor med utförliga förklaringar
Här finner du 192 st egenskrivna frågor inspirerade av tentorna, basgruppsfallen och föreläsningarna från K4 på LiU samt förklaringar till varje fråga. När du svarar rätt på en fråga plockas den bort och sedan slumpas en ny fråga fram tills du har svarat rätt på alla. Du får sedan möjligheten att börja om.